Reading Time: < 1 minute

UN Roman vă invită la o discuție despre bullying în această sâmbătă pe data de 26 septembrie, la ora 16:00, online, pe platforma ZOOM.

Fiecare dintre noi a fost sau va fi victima sau martorul unui act de bullying.

Pentru cei care nu știu, „bullying” este termenul provenit din limba engleză folosit pentru definirea unui comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire și poate fi tradus cel mai bine în română ca „hărțuire”.

O persoană poate fi hărțuită din motive precum: situația financiară, una sau mai multe întâmplări din trecut, caracteristici fizice, etnie, religie, etc. Hărțuitorii își intimidează victimele, determinându-le să se simtă lipsite de apărare și să ezite să ceară ajutor. Ceea ce poate începe ca un simplu comentariu răutăcios se poate transforma într-o perioadă relativ scurtă de timp în daune fizice serioase, punând sănătatea persoanei hărțuite în pericol.

De aceea considerăm important ca publicul să fie educat cu privire la gestionarea unei situații în care o persoană este victimă a bullying-ului.

Prin intermediul acestui proiect organizat de „UN Youth Romania”, vei putea învăța cum să te confrunți cu situații în care tu sau altă persoană este hărțuită, agresată, luată în derâdere.

Programul vă va oferi ocazia de a discuta mai întâi cu un psiholog invitat de UN Roman despre subiectul bullying-ului, iar mai apoi de a vă împărtăși experiențele cu alte persoane care au trecut prin același lucru.

Pentru aceia dintre voi care sunt/au fost victima bullying-ului sau pentru cei care vor să învețe cum să se descurce într-o astfel de situație, pot completa formularul de participare aici!

Tânăr de 16 ani tâlhărit și agresat de patru tineri! Află mai multe aici!

Neamț, al 13-lea județ în topul județelor la numărul de cazuri COVID-19! Află mai multe aici!

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *