Polițiști sancționați pentru neglijență într-un caz de abuz sexual!

Șefului Poliției Roznov, Ionuț Matache, și altor trei subalterni ai lui li s-au aplicat sancțiuni disciplinare după ce au gestionat cu neglijență cazul unui adolescent de 16 ani care a fost lovit și agresat sexual în plină stradă.

În urma cercetării disciplinare s-a sesizat că victima nu a menționat nimic despre agresiunea sexuală și a precizat clar că nu vrea să deschidă un dosar penal în cauză hărțuitorului său, Mădălin Aursului (care nu era la prima abatere). În schimb, băiatul a hotărât să se răzbune pe acesta, postând pe Facebook un mic videoclip în care era agresat un minor.

După postarea filmulețului DIICOT și Poliția Neamț s-au autosesizat și în aceeași seară, IPJ a comunicat: „În referire la afirmația potrivit căreia polițiștii ar fi fost sesizați privitor la aceste aspecte, facem precizarea că niciun polițist din cadrul Poliției orașului Roznov nu a fost sesizat direct sau prin Serviciul Unic 112 cu privire la această faptă”.

S-a sesizat că dacă polițistul care discutase cu reclamantul pe data de 24 mai, când s-a produs agresiunea, ar fi făcut niște verificări minime, ar fi realizat că trebuia să deschidă caz penal, înainte de postarea videoclipului.

Agresorul este și acum în arest și așteaptă să fie trimis în judecată pentru vătămare corporală și viol.

Județul Neamț – 3000 de persoane infectate cu COVID-19! Află mai multe aici!

Distribuie acest articol!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

Instagram

Most Popular