Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
Reading Time: < 1 minute

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Prin intermediul colectivului Secției de Carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu”, Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Pensionarii sunt invitați pentru a se alătura grupului nemțenilor care au contribuit la dezvoltarea societății prin experiență, ambiție, aceștia devenind modele pentru generațiile viitoare.

Daniela Anechitei, șefa Secției de Carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu” mărturisește că „Împreună vom evoca cărturari și scriitori, mari evenimente din istoria lumii, vom viziona filme documentare și concerte și ne vom simți ca într-o familie, ca acasă, încercând să stimulăm optimismul, cultul prieteniei, sănătatea fizică și intelectuală.

Cu această ocazie, urăm partenerilor noștri, membrilor Fundației de Îngrijiri Comunitare – Centrul de zi „Crizantema“ Piatra-Neamț, coordonați de doamna Gizela Adăscăliței în cadrul «Clubului de Joi» și de dr. Liliana Hâncu, președinta fundației, și nu numai lor, să ni se alăture nu din resemnare, ci ca o victorie a supraviețuirii în aventura divertismentului de bună calitate. La mulți ani, îndrăzniți și să ne revedem în bibliotecă!!!”

Având în vedere faptul că 1 Octombrie devine simbol – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, avem un prilej de a ne reaminti, indiferent de vârstă, cât de valoros poate fi un om pentru societate și câte schimbări poate aduce acesta prin voință și înțelepciune!

„Cine nu are bătrâni să-și cumpere!” spunea un vechi proverb!

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *