cum arată adăposturile
Reading Time: 2 minutes

Poliția Locală Piatra Neamț a demarat, începând de miercuri, 30 septembrie 2020, o campanie de identificare a persoanelor fără adăpost care, odată cu venirea sezonului rece, încearcă să-și amenajeze adăposturi  improvizate, refuzând cazarea în centrele specializate.

Adăposturile provizorii identificate  în subsoluri de bloc, în centrale dezafectate, sub balcoanele blocurilor de locuințe sunt desființate, iar persoanele depistate că au amenajat astfel de ”dormitoare” sunt verificate, sancționate și îndrumate spre Centrul de noapte din cartierul Speranța, dacă acestea provin din municipiul Piatra Neamț.

Persoanele domiciliate pe raza altor localități sunt de asemenea îndrumate spre comunele sau orașele de domiciliu, cu anunțarea prealabilă a direcțiilor de asistență social și a DGASPC, în cazul minorilor.

Un adăpost improvizat a fost depistat, de către un echipaj al Biroului Ordine Publică, sub balconul unui bloc din cartierul Precista, din Piatra Neamț, în data de 30 septembrie, în jurul orei 09.30. ”Locatarii” în cauză, doi  bărbați în vârstă de 34 de ani, respectiv 38 de ani, din Piatra Neamț a fost conduși la sediul Poliției Locale, unde, în urma identificării au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, fiind somați totodată, să igienizeze zona.

Cei doi au fost încredințați D.A.S. Piatra Neamț în vederea acordării asistenței de specialitate.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *