adopții
Reading Time: 2 minutes

În 2020, numărul copiilor adoptați și numărul celor declarați de instanțele judecătorești drept adoptabili, a crescut, comparativ cu anul 2019.

Potrivit datelor statistice centralizate de Biroul Adopții, Post-adopții din cadrul DGASPC Neamț, în perioada 1.01.2020-30.09.2020, 32 de familii sau persoane, au obținut atestatul de familie adoptatoare, iar 32 de copii au fost declarați adoptabili.

Dintre acești 32 de copii, 25 au fost adoptați oficial, în urma confirmării deciziei, de instanța judecătorească.

Dintre copiii care au ajuns într-o familie anul acesta, 2 fuseseră considerați greu adoptabili.

Anul trecut, în aceeași perioadă, au fost atestate tot 32 de familii, însă 26 de copii au fost declarați adoptabili, dintre care, pentru 21 adopția s-a sfârșit prin hotărârea instanțelor judecătorești.

La nivel național, există o bază de date cu copiii care sunt considerați greu adoptabili și care așteaptă să fie adoptați.

În data de 30 septembrie 2020, la categoria ,,greu adoptibili”, 32 de copii din județul Neamț erau întregistrați în Registrul Național pentru Adopții. Ei au fost declarați adoptabili, însă din păcate, încă așteaptă să facă și ei parte dintr-o familie adevărată.

Motivele principale pentru care există această categorie și se încadrează unii copii, sunt: afecțiunile medicale cu care au fost diagnosticați, vârsta, etnia, faptul că fac parte din grupe de frați, ori familia găsită a renunțat la adopție sau că până atunci, nu s-a descoperit nicio familie potrivită pentru a-i adopta.

Lista cu acești copii poate fi consultată de familiile atestate la sediul DGASPC Neamț.

Potrivit legii, nu pot adopta familiile sau persoanele care au avut condamnări pentru infracțiuni comise împotriva persoanei, pentru consum ilicit de droguri sau persoanele care au probleme psihice. De asemenea, nu pot depunde o cerere la DGASPC, în acest sens, persoanele care în ultimele 6 luni nu au locuit efectiv și continuu pe teritoriul României, care au copii ocrotiți în sistemul de protecție sau care au fost decăzute din drepturile părinteși.

Cezar are nevoie de ajutor! Click aici pentru a afla mai multe

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *