tabletele promise
Reading Time: 2 minutes

La sfârșitul lunii aprilie, aproximativ acum 6 luni, Guvernul României ne-a asigurat ca până la începerea anului școlar 2020-2021, toți elevii vor beneficia de dotările necesare pentru a putea participa la orele online.

Suntem în luna octombrie, iar județul Neamț nu a primit nici măcar o tabletă, din miile promise.

Puțini primari s-au gândit și la copii, și au alocat, din bugetul primăriei, bani pentru achiziția de tablete, laptop-uri. Restul primarilor încă așteaptă îndeplinirea promisiunlor de către guvernanți.

Numărul infectărilor crește, ieri fiind 93 de cazuri raportate în județul Neamț, în ultimele 24 de ore! Județul Neamț se află în topul negativ al infectărilor cu COVID-19. Acest lucru denotă faptul că, în curând, școlile din Neamț vor urma scenariul roșu, în care orele se vor desfășura exclusiv online.

Într-un apel telefonic, Inspectorul Școlar General, Mihai Obreja, a declarat că: ,,nu au venit aceste tablete, județul Neamț fiind în ultimele loturi de distribuție la nivel național, județului fiindu-i alocat un număr de 7500 de dispozitive. ”

Tot acesta, a susținut faptul că: ,,Inspectorul Școlar va achiziționa un număr de 750 de tablete și/sau laptop-uri pe care le vor distribui la nevoie.”

Tot pentru cazuri de nevoie, se vor mai achiziționa și măști și dezinfectanți din banii alocați din fondul de rezervă, după spusele Inspectorului Școlar General.

Pentru cele 250.000 de tablete, Guvernul a alocat deja 150 de milioane de lei, bani în care este inclus atât prețul tabletei în sine, cât și prețul pentru conexiunea la internet.

Potrivit informațiilor transmise de Consiliul Național al Elevilor, există aproximativ 300.000 de elevi privați de accesul la educație, în comunitățile defavorizate. Acest lucru înseamnă că ei nu au niciun mijloc de comunicare online (calculator, laptop, telefon) și nici acces la internet, ca să își poată susține și ei orele, și să învețe, în această perioadă.

Citește și: ,,Domnule prefect, unde sunt tabletele copiilor?” – Florentina Moise

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *