Iubirea- medicament pentru suflet
Reading Time: 3 minutes

Iubirea nu este doar un simplu sentiment, ci este ceva mult mai complex pe care fiecare o simte în mod diferit în concordanță cu trăirile anterioare, aspirațiile și dorințele sale. Este foarte dificil să dai o definiție iubirii pentru că astfel am impune niște limite și am îngrădi orizonturile de cunoaștere ale fiecăruia în raport cu acest sentiment. Totodată iubirea nu se rezumă la un singur obiect, ființă sau persoană, astfel aceasta având mai multe înfățișări precum: iubirea pentru părinți, iubire pentru animale, iubirea pentru citit, iubirea pentru un băiat sau o fată, iubire pentru copii și astfel lista poate continua la nesfârșit.

Iubirea depășește barierele superficiale fiind un sentiment mult mai profund.

Toți funcționăm prin iubire, ne naștem din iubire și oferim iubire si primim până în momentul în care murim. A iubi nu înseamnă să fii prost sau vulnerabil, ci înseamnă să ai curajul să experimentezi acest sentiment minunat care fie te poate duce pe culmile ascunse ale bucuriei sau te poate târî în dedesubturile ascunse ale tristeții și ale nefericirii. În această situație lucrurile sunt relative, deoarece pentru fiecare dintre noi a iubi are un sens și o însemnătate diferită. Unii pot oferi iubire prin grija, alții prin afecțiune, alții prin momente frumoase și speciale alături de persoanele dragi, dar niciodată nu vom fi lipsiți de iubire. Pentru a descoperi iubirea adevărată trebuie să trecem de barierele impuse de ochi și de rațiune și să privim tot ceea ce ne înconjoară prin ochii sufletului.

Înainte de a iubi alte persoane trebuie să ne iubim pe noi și să ne punem mereu pe primul loc.

Este o adevărată provocare să îți mărturisești sentimentele și să declari că iubești ceva, în special când spui că iubești pe cineva, dar important este să ne dăm voie să simțim. Această expresie “Te iubesc” nu este așa de ușor de spus precum pare. Poartă cu ea o încărcătură emoțională foarte mare și trebuie conștientizată și mai ales simțită cu adevărat pentru ca altfel rămân doar niște vorbe în vânt. După părerea mea prima persoană căreia ar trebui să îi mărturisim iubirea suntem noi înșine pentru că dacă nu ne putem iubi pe noi nu avem cum să spunem că îi iubim și pe alți. Iubirea de sine îți oferă încredere, siguranță și te face să îi apreciezi diferit pe cei din jurul tău. Nu este ușor, dar cu toții putem să ajungem să ne iubim pe noi și să ne punem pe primul loc.

Iubirea nu se bazează pe obiecte materiale, ci pe sentimente și fapte reale!

Este adevărat că astăzi iubirea nu mai este aceeași ca pe timpul bunicilor noștri, dar nici oamenii sau societatea nu mai sunt aceleași. Fiind tineri, tindem cei mai mulți dintre noi să ne luăm modele după care să ne ghidăm, dar de cele mai multe ori modelele astea pe care noi ni le alegem nu sunt cele mai potrivite. Spre exemplu dacă ne uităm pe social media că nu știu ce vedetă a primit cadou de la iubitul ei o brățară cu diamante, credem că acea brățară a făcut-o fericită și credem că asta trebuie sa facem sau să primim ca să avem parte de iubire. Total greșit! Iubirea nu se arată prin lucruri materiale, iubirea se arată prin sentimente, timp, afecțiune, momente frumoase, autenticitate. Băieți, dacă plimbați o fată cu nu știu ce mașină sau îi cumpărați cadouri foarte scumpe, dar nici măcar nu știți câteva lucruri despre ea sau nu petreceți suficient timp alături de ea, dar îi luați aceste cadouri ca să compensați absența să știți că asta nu este iubire. Iar voi fetelor, nu vă mai lăsați vrăjite de geanta de câteva mii de euro pe care vi-a cumpărat-o acel băiat, spunând că acela este un gest de iubire, când nu este. Iubire este atunci când te susține și te iubește indiferent de situație, petrece timp cu tine, încearcă să îți ridice moralul atunci când ai o problemă sau chiar te ajută să o rezolvi și lista poate continua.

După toate cele spuse , singura concluzie este să vă dați voie să iubiți și să fiți iubiți. Iubirea este ca un medicament pentru suflet, ce ne alină durerile emoționale și ne face să fim fericiți, încrezători și totodată ne face să ne bucurăm și să apreciem cu mai mult entuziasm lumea înconjurătoare și situațiile care apar. Nu vă lăsați constrânși de alte persoane și faceți ce simțiți la momentul potrivit pentru că a iubi nu este o greșeală, ci este un lucru firesc care face parte din structura noastră, a tuturor oamenilor.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *