5 locuri impresionante
Reading Time: 3 minutes

Trăim într-o perioadă în care lucrurile și oamenii se mișcă cu o viteză impresionantă, și astfel nu mai acordăm timp locurilor frumoase care se desfășoară chiar în fața noastră. Ne grăbim să facem cât mai multe lucruri, dar nu ne acordăm privilegiul de a cunoaște lumea în care trăim și de a ne bucura de natură și de clădirile încărcate de istorie pe care le avem la dispoziție.

Astăzi, îmi propun să vă duc pe diferite meleaguri ale județului Neamț, pentru a vă convinge ce locuri minunate deține această zonă.

În primul rând, județul Neamț se află în nord-estul României, făcând parte din regiunea istorică Moldova și având ca reședință de județ orașul Piatra Neamț. De asemenea, aici putem vizita o mulțime de locuri spectaculoase, precum: Masivul Ceahlău, Cetatea Neamțului, o mulțime de mănăstiri, Casa memorială Alexandru Vlahuță, Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș și multe altele.

Masivul Ceahlău

Natura este cel mai frumos loc în care ne putem retrage pentru a scăpa de zgomotul orașelor și pentru a ne încărca bateriile. Masivul Ceahlău este unul dintre cei mai impresionanți munți din cadrul Carpaților Orientali, fiind totodată încărcat de istorie și oferind oamenilor un cadru natural de vis. Toate plantele, animalele, cascadele și râurile, formează un colț ferit, unde grijile și problemele cotidiene nu pot pătrunde.

Totodată, aici se află 6 trasee turistice, toate având aceeași destinație: Cabana Dochia.

Cetatea Neamțului

Cetatea Neamțului este o construcție medievală,  care se află în apropierea orașului Târgu Neamț. Aceasta este poziționată pe Culmea Pleșului, fiind una dintre cele mai bine fortificate cetăți ale vremii, deoarece a reușit să facă față cu brio evenimentelor istorice desfășurate în această zonă.

În perioada 2007-2009 a fost reabilitată prin intermediul programului UNESCO, lucrările fiind făcute din fonduri europene. Datorită acestor lucrări, în prezent aceasta este mult mai plăcută privitorilor.

Mănăstirea Agapia

Mănăstirea Agapia este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din județul Neamț. Aceasta este situată în apropierea orașului Târgu Neamț, pe valea pârâului Agapia-Topolița și este renumită pentru cea mai mare comunitate de maici din România. Turiștii sunt impresionați de frumusețea locurilor, și totodată de tezaurul pe care îl deține, care este alcătuit dintr-o bibliotecă în care se află cărți și manuscrise vechi și obiecte de artă religioasă și medievală.

Casa memorială Alexandru Vlahuță- Agapia

Casa memorială Alexandru Vlahuță se află în localitatea Agapia, în apropierea Mănăstirii Agapia. Această casă este construită din lemn, iar în interiorul ei păstrează vie amintirea scriitorului, prin mobilier original și obiecte personale ale acestuia. În interior, turiștii pot învăța despre viața scriitorului Alexandru Vlahuță prin intermediul fotografiilor, cărților și scrisorilor expuse ale acestuia.

Parcul Național Cheile Bicazului- Hășmaș

Parcul Național Cheile Bicazului- Hășmaș este situat în partea central nord-estică a țării, pe raza județelor Neamț și Harghita, având un cadru natural diversificat și o mulțime de obiective turistice fascinante. Câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice de aici sunt: Stațiunea Lacul Roșu, Masivul Ghilcoș, Cheile Bicazului, Cheile Duruitoare, Piatra Singuratică – Hășmașul Mare, și multe altele.

Lumea care ne înconjoară este plină de mister, aventură, frumusețe și măreție istorică. Tot ceea ce ne rămâne nouă de făcut este să începem să o explorăm și să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă. Nu trebuie să plecăm în altă țară pentru a vedea locuri frumoase; țara noastră este un adevărat paradis al culturii, naturii și istoriei.

Mai pe scurt, România este o operă de artă!

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *