Să fii diferit nu înseamnă
Reading Time: 3 minutes

Cu toții suntem oameni și avem percepții și păreri diferite referitoare la anumite lucruri, aspecte, tendințe, dar asta nu ne dă dreptul să îi etichetăm pe cei din jurul nostru ca fiind într-un anumit fel doar pentru că nu au aceeași părere ca noi sau pentru că se comportă diferit, acționează într-un anumit fel sau desfășoară anumite activități care nu se pliază pe dorințele noastre.

De foarte multe ori am auzit pe unii care caracterizau anumite persoane ca fiind ciudate și niciodată nu am putut să găsesc o explicație acestui termen și surprinzător este că nici persoanele care îl folosesc nu o pot face pentru că asociază ca fiind ciudat un anumit comportament sau acțiune care nu le aparține și care nu vine în concordanță cu felul lor de a fi.

Să fii diferit este minunat pentru că îți dă posibilitatea de a fi unic și de a ieși din tiparele impuse de societate!

Dacă a fi ciudat înseamnă a fi diferit, atunci eu vreau să fiu ciudată. Este imposibil ca toți să fim la fel, să ne placă aceleași lucruri, să avem aceleași pasiuni, pentru că dacă ar fi așa nu am mai fi unici, iar această diversitate a oamenilor creează lucruri frumoase și deosebite. Este dreptul nostru de a fi diferiți, de a încerca cât mai multe lucruri, de a aduna cât mai multe experiențe frumoase, pentru că timpul nu stă în loc pentru a ne da posibilitatea de a ne gândi o veșnicie dacă să facem ceva sau nu. Cu cât stăm mai mult să ne gândim la ce va crede lumea dacă facem un anumit lucru vom pierde timp prețios și vom ajunge la un moment dat să regretăm că nu am făcut acele lucruri. Lumea mereu va avea ceva de spus indiferent de ceea ce faci, așadar nu mai stați să vă irosiți timpul gândindu-vă la ceea ce vor crede alți dacă faceți acel lucru. Încercați cât mai multe lucruri, implicați-vă în cât mai multe activități, creați-vă amintiri memorabile și cel mai important fiți voi înșivă!

Cum m-a ajutat pe mine faptul că nu am pus preț pe ceea ce spuneau alții?

Nu este ușor să ajungi să nu îți mai pese de ceea spun alții, dar nu este nici imposibil. De-a lungul timpului și eu am avut momente în care îmi era frică să fac anumite lucruri, deoarece îmi păsa foarte mult de părerea oamenilor. Acum după toate activitățile frumoase pe care le-am desfășurat și după toate momentele de bucurie pe care le-am trăit, pot spune că sunt mândră de mine că m-am ghidat după dorințele mele și după ceea ce am crezut că mă va face fericita, ci nu după ceea ce va crede lumea.

Spre exemplu, atunci când am început să fac voluntariat multă lume nu a crezut în mine și am auzit deseori că ceea ce fac este o risipă de timp și că nu o să mă ajute cu nimic în viață. Chiar și profesorii credeau că nu este o idee bună ca eu să fac voluntariat, crezând că nu mă voi mai putea concentra asupra învățatului mai ales că mă aflam în clasa a VIII-a și Evaluarea Națională se apropia. Dar eu nu m-am lăsat doborâtă și am continuat pe acest drum și astfel am învățat o mulțime de lucruri pe care nu aveam de unde să le învăț dacă stătea degeaba și nu făceam nimic. În urma voluntariatului am învățat să fiu empatică, să îmi organizez timpul astfel încât să nu neglijez alte lucruri, să lucrez mai bine în echipă, mi-am dezvoltat latura artistică și creativitatea și lista poate continua.

Toate lucrurile și activitățile pe care le-am făcut până acum au avut o contribuție enormă în dezvoltarea mea, făcându-mă cine sunt astăzi: o persoană care nu se teme de a încerca lucruri noi, empatică, energică, curajoasă, căreia nu îi este teamă să greșească.

Așadar, în concluzie, cel mai minunat lucru pe care îl puteți face este să vă detașați de gura lumii și să trăiți cu adevărat momentele frumoase din viața voastră, pentru că așa cum am mai spus timpul nu așteaptă și o să ajungeți la un moment dat să regretați că nu ați făcut anumite lucruri la timpul potrivit.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *