Târgul de Crăciun
Reading Time: 2 minutes

Tradiția ultimilor ani, când la Piatra Neamț se organiza unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară, va fi întreruptă de această dată din motive de pandemie, întrucât trebuie respectate cu strictețe măsurile de protecție stabilite de către autoritățile centrale și locale.

Deoarece sunt interzise prin lege manifestările publice, chiar dacă se organizează în aer liber, Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ suspendă organizarea Târgului de Crăciun din acest an.

Organizatorii consideră că sănătatea nemțenilor este mai presus de orice și în contextul creșterii rapide a ratei de infectare și de presiune uriașă asupra personalului medical din „linia întâi“, orice risc trebuie evitat.

„Unul dintre marile mele regrete este faptul că nemțenii nu vor avea șansa de a se bucura împreună, lângă brad, în cadrul Târgului de Crăciun pe care îl organizam în centrul Municipiului Piatra Neamț, pe platoul Curții Domnești. De la începutul primului mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț mi-am dorit să avem un eveniment al nostru, de anvergură, de care să se știe în toată țara și pe care să îl creștem de un an la altul. Din păcate, în 2020, nu mai putem organiza Târgul de Crăciun. Trebuie să ne supunem rigorilor legale și să protejăm populația! Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice și chiar nu este cazul să ne asumăm riscul de a se îmbolnăvi populația la un astfel de eveniment. 2020 este un an atipic și sper să fie ultimul, pentru totdeauna, în care să nu putem trăi normal, să nu ne bucurăm de viață, din cauza unui virus în fața căruia suntem lipsiți de apărare. Îmi doresc ca fiecare nemțean să reușească să își găsească în căminul său liniștea și bucuria sărbătorii de Crăciun și să ne ajute Dumnezeu să ne vedem sănătoși la sfârșitul lui 2021, când vom organiza o ediție a Târgului de Crăciun prin care vom recupera ceea ce pierdem anul acesta! În 2020, trebuie să punem pe primul loc siguranța nemțenilor“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Anul acesta, dacă nu ar fi existat pandemia, la Piatra Neamț s-ar fi organizat a 5-a ediție a Târgului de Crăciun la Neamț. Participarea la acest eveniment a fost una spectaculoasă, ajungându-se la circa 100.000 de spectatori, la o singură ediție.

Sursă: Consiliul Județean Neamț

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *