Tehnologia- dependența oamenilor din ziua de azi!

Tehnologia ocupă astăzi un rol foarte important în viața oamenilor, deoarece ușurează considerabil munca, facilitează comunicarea dintre persoanele aflate la distanțe foarte mari și totodată ajută elevi să își continue educația în această situație nefericită creată de pandemie. Din ceea ce am spus până acum rezultă că tehnologia ar avea numai caracteristici pozitive, ceea ce nu este chiar așa și vă voi spune din punctul meu de vedere de ce tehnologia nu este în totalitate un lucru atât de bun în viața oamenilor.

Tehnologia poate crea dependență și ne poate fura unele dintre cele mai frumoase momente ale vieții, deoarece ne face să ne detașăm de realitate.

Cu toate că nu suntem conștienți tot timpul de asta, mai mult sau mai puțin suntem dependenți de tehnologie. Ce facem când plecăm de acasă? Nu uităm să ne luăm telefonul. Dar atunci când vedem ceva interesant, sau mergem undeva, sau suntem cu prietenii? Scoatem telefonul și imortalizăm acele momente cu pretextul că o să le avem o eternitate și o să le putem vedea mereu, dar uităm să trăim momentul și să ne bucurăm cu adevărat de acele clipe. Uneori imortalizarea unui moment este ceva special, cum este o nuntă, un botez, etapele din viața unui copil, dar de cele mai multe ori oamenii tind să facă poze sau să filmeze chiar și atunci când petrec timp cu niște persoane dragi și astfel nu se mai bucură cu adevărat de acele momente, fiind preocupați să aibă totul într-un telefon, ci nu în sufletul si mintea lor. Și eu folosesc telefonul, dar atunci când ies afară cu prietenii, sau petrec timp cu oamenii din jurul meu, prefer să îl las deoparte și să mă bucur cu adevărat de acele momente.

Dacă petrecem ore întregi pe rețelele de socializare, nu facem decât să pierdem timp prețios, timp pe care l-am putea utiliza în a face lucruri mult mai benefice pentru noi.

De asemenea, consider că fiecare dintre noi a pățit măcar o dată să zică că stă 5 minute pe telefon pentru a lua o pauză și de fapt a ajuns să stea o oră. Din punctul meu de vedere, statul acesta excesiv pe rețele de socializare mi se pare o pierdere de timp. Cu timpul acela putem face o mulțime de alte lucruri care pot contribui la dezvoltarea noastră, putem să descoperim lucrurile la care suntem buni, putem petrece timp de calitate cu persoanele importante din viața noastră și lista poate continua. Și eu petrec timp pe rețelele de socializare, dar am încercat să evit să mai petrec ore bune privind niște poze sau videoclipuri, ci să fac lucruri care chiar contează pentru mine, cum ar fi să ies la o plimbare, să petrec timp cu câinele meu, să citesc o carte bună și multe altele.

Fiind ancorați în mediul online, ajungem să ne deconectăm de la realitate!

Când mă uit în jurul meu, văd din ce în ce mai mulți tineri dar nu numai care nu mai știu să mai comunice pentru că în viața reală nu este așa de ușor ca prin mesaje. Bineînțeles că prin mesaje este mai ușor, pentru că avem timp de reacție și putem formula și reformula de câte ori vrem noi o propoziție, pe când în realitate cineva se află în fața noastră și ne poate vedea exact așa cum suntem noi, cu bune și cu rele. Prin mesaje avem posibilitatea să ne formăm un spațiu sigur în care putem fi cine vrem noi să fim pentru că noi decidem cât vrem ca celălalt să știe despre noi, dar față în față lucrurile nu mai sunt atât de ușoare deoarece controlul nu se mai află doar în mâinile noastre. Acum nu mai râdem la glume bune, ci la postări de pe Facebook, ne îndrăgostim pe Facebook, legăm prietenii virtuale și o să ajungem ca în scurt timp să facem și nunțile tot acolo. O parte din viața noastră era oricum în online, școala s-a mutat și ea acolo și așa o să ajungem ca ușor, ușor să ne mutăm cu totul acolo , să ne desprindem de realitate și să nu mai știm ce înseamnă fericirea adevărată pe care lumea înconjurătoare ne-o oferă.

Așadar, în concluzie, pentru o viață sănătoasă, reală și fericită petreceți cât mai puțin timp pe rețele de socializare sau pe telefoane și mai mult timp cu prietenii, familia, făcând cât mai multe lucruri frumoase și adunând cât mai multe amintiri memorabile!

Distribuie acest articol!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

Instagram

Most Popular