Ceahlău fenomene paranormale (2)
Reading Time: 4 minutes

Datorită multelor mănăstiri răspândite pe meleagurile sale, a fenomenelor naturale greu de explicat și a priveliștilor extraordinare, Ceahlăul și-a câștigat reputația de munte misterios.

Anticii l-au considerat sălașul zeului suprem al dacilor, Zamolxis, iar lumea creștină ortodoxă îl compară cu muntele Athos la capitolul importanță, datorită numărului mare de biserici construite pe masiv.

Una dintre legendele localnicilor, spune că a fost locuit cândva „de un neam de uriaşi, grozav de înalţii, care au fost în cele din urmă înfrânţi de urgia cerească”

Specialiștii susțin că este străbătut de cea mai importantă axă energetică de pe pământ, lucru care ar explica multele evenimente stranii sau neobișnuite ce au loc în zona acestuia.

Deși nu este nici pe de parte cel mai înalt munte din România, se spune că în anumite condiții climatice poate fi zărit tocmai de pe malul Mării Negre.

Indiferent de perspectiva din care îl privești, Ceahlăul pare un loc fermecat, atins de divinitate, menit să atragă atenția oricărui trecător.

O construcție neobișnuită a fost depistată pe platoul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț! Află mai multe aici!

Din experiență, pot spune că în unele locuri de pe masiv, precum pădurea din Parcul Național Ceahlău, poți simți o anumită presiune pe care nu o poți regăsi în alte locuri din țară și în care pierzi noțiunea timpului.

Deși nu sunt foarte superstițioasă din fire și consider că unele experiențe ale oamenilor au fost influențate de aerul mai rarefiat de la înălțime și de așteptările create anterior de unele relatări și legende auzite și citite din alte părți, subiectul întâmplărilor neobișnuite de pe Ceahlău mi se pare cel puțin interesant.

Astfel, vă voi prezenta în următoarele rânduri câteva dintre fenomenele neobișnuite care au loc pe Ceahlău.

Umbra Piramida de pe Vârful Toaca

Odată pe an, în aceeași zi cu Schimbarea la Față, când soarele răsare dintre munți, umbrele Vârfului Toaca, a Pietrei Corbului, a Pietrei Vulcanului și a Panaghitei se unesc, formând pentru aproximativ  80 de minute, o hologramă naturală gigantică cu aspect de piramidă perfectă.

În fiecare an traseele de la Toaca sunt înțesate de turiști și de săteni de toate vârstele de la poalele Ceahlăului, veniți să vadă evenimentul sau să participe la slujba ținută pentru Schimbarea la Față la schitul ridicat în vârful muntelui.

Această aliniere, aparent imposibilă, deși are o explicație științifică clară, a fost mereu asociată cu ceva mistic.

Se presupune că oamenii din vechime care au descoperit fenomenul pentru prima oară ar fi modificat puțin forma muntelui pentru a-l perfecționa.

Au fost găsite fragmente de ceramică vechi de peste 3.500 de ani la 40 de km. distanță de Ceahlău, ce înfățișau o piramidă cu baza pătrată ce a fost asociată imediat cu forma neobișnuită a Vârfului Toaca.

Există chiar dovezi care indică faptul că dacii, care considerau Ceahlăul un loc sacru, ar fi ținut ceremonii și întruniri religioase pe Toaca, la aceeași dată la care avea loc fenomenul în cauză.

Ocazional, niște fâșii luminoase misterioase pot fi observate pe cer sau străbătând pădurile de pe Ceahlău. Mici ploi de lumină albastră cad peste culmile masivului în miez de noapte.

Cercurile din Trifești

Ca de obicei, nu se poate vorbi de fenomene inexplicabile fără să avem în vedere inevitabilul eveniment asociat cu extratereștrii.

În vara anului 2013, în localitatea Trifești, au fost descoperite cinci cercuri perfect rotunde la poalele Ceahlăului, apărute din senin, peste noapte. Acestea aveau un diametru de 20 de metri şi o gro­sime de 50 de centimetri și nici măcar specialiștii de la Protecția Mediului, care au investigat fenomenul, nu i-au putut găsi o explicație.

Tunelele secrete

Există o teorie pusă în prim-plan de către profesorul de fizică Constantin Bursuc (70 de ani), cunoscut în mediul inventatorilor din Iaşi, conform căreia, sub muntele Ceahlău, s-ar afla un tunel secret.

Acesta, povestește cum ar fi pătruns în tunel printr-o intrare ascunsă din zona Vf. Toaca.

„Tunelul respectiv era în pantă, avea cam 10 metri lăţime şi 15 metri înălţime, cu boltă, iar în el gravitaţia se anula parţial, astfel că deplasarea în interior se făcea în salturi.”, descrie Constantin Bursuc.

Profesorul și-a început cercetările, fiind încântat de perspectiva descoperirii întrebuințării unor tuneluri create de o altă civilizație ce a trăit pe meleagurile noastre înaintea dacilor (hiperboreeni).

Bursuc și-a enunțat teoria conform căreia rețeaua de tuneluri în cauză ar fi fost folosită de către hiperboreeni pe principiul antigravitației, ușurând transportul oamenilor și al bunurilor.

Constantin Bursuc susține că ar fi pătruns în tunel, fiind îndrumat telepatic de niște ființe extraterestre să intre într-o stare de decorporalizare (acea experienţă prin care o persoană pare să perceapă lumea din afara corpului fizic) și să spună parola corectă.

Deși această relatare a profesorului este privită cu scepticism de către cei care au explorat Ceahlăul ani la rând, pasionaţii de fenomene paranormale, ezoterism sau civilizaţii extraterestre au fost, desigur, grăbiți să o introducă în speculațiile lor.

Singurele intrări în subteran identificate oficial din zona Ceahlău se află la cabana Dochia la Detonate, sub forma unor grote adânci de câteva zeci de metri.

Ceahlăul rămâne în continuare un mister nerezolvat, o legendă vie care le-a văzut pe toate și un subiect al discuțiilor însuflețite pentru exploratori, istorici, pasionați de paranormal și creștini.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *