Pârtia Cozla din Piatra-Neamț va rămâne închisă anul acesta!

Pârtia Cozla din Piatra-Neamț va rămâne închisă anul acesta!

Noul primar Piatra-Neamț Andrei Carabelea, și-a anunțat decizia de a închide Pârtia de pe Muntele Cozla în această iarnă, din următoarele motive, invocate de Primăria Neamț:

La baza acestei decizii au stat lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate înregistrate în ultimii ani, situația financiară a primăriei, dar și contextul epidemiologic – evoluție care nu poate fi anticipată.

În sezonul 2019-2020 pârtia nu a putut fi deschisă din cauza lipsei zăpezii, iar în iarna anterioară a funcționat în pierdere.

Chiar și în cel mai bun an pentru schiat, pârtia din Piatra-Neamț a încheiat sezonul cu pierdere, iar în actuala situație în care se află bugetul local, Primăria Piatra-Neamț nu își permite financiar acest lucru.

Pentru a fi rentabilă, infrastructura turistică de pe Muntele Cozla trebuie dezvoltată, astfel încât zona să fie o atracție pentru turiști și pietreni pe tot parcursul anului, proiect ce se află în strategia pentru următorii ani și care se află în consultare publică.” – este mesajul Primăriei Piatra-Neamț.”.

Sursă: Știri-Neamț.ro

Distribuie acest articol!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

Instagram

Most Popular