cazuri Piatra Neamț
Reading Time: 2 minutes

Numărul de cazuri a scăzut în Piatra Neamț. Se pot decide noi măsuri de relaxare? La data de 13 decembrie, județul Neamț se află în scenariul verde, având în vedere că bilanțul cazurilor este în stadiul de 1.35 la mia de locuitori. Singurele comune care depășesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori sunt: Negrești și Bălțătești.

Celelalte localități din Neamț se află sub pragul de 3/1000, iar Piatra Neamț a avut o descreștere considerabilă a cazurilor până la 2.90 la mie.

Având în vedere hotărârea nr. 58 din 10.12.2020 privind prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesare pentru prevenirea COVID-19, în condițiile în care Piatra Neamț își menține bilanțul de cazuri între 1.5 și 3 la mie, pe o perioadă de 14 zile, vor fi permise:

  • organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • menținerea programului cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • menținerea desfășurării activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 0600-2300 dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Momentan, la nivelul municipiului Piatra Neamț, trebuie respectate măsurile de prevenire stabilite prin hotărârea CJSU Neamț nr. 94/2.12.2020. În funcție de situație și de numărul de cazuri, după data de 17 decembrie, se pot decide noi măsuri de relaxare sau restricții conform incidenței de referință.

Poți citi mai multe aici.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *