George Simion
Reading Time: < 1 minute

George Simion, un candidat independent la alegerile europarlamentare și un membru al partidului AUR, a fost bătut de extremiștii maghiari!

Incidentul a avut loc la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, care a mai fost înainte loc de bătaie pentru activiștii anti-maghiari și extremiștii maghiari.

Românii din Covasna și Mureș și-au exprimat indignarea față de fapta maghiarilor și solidaritate față de George Simion, printr-o declarație postată pe Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Extremiștii maghiari își exprimaseră în trecut opoziția față de Cimitirul Eroilor Valea Uzului, acoperind cu saci menajeri crucile mormintelor.

„Evident că este vorba de o acțiune dușmănoasă nouă, confirmată și prin lovirea și hărțuirea verbală a doi militanți pentru drepturile românilor din zonele unde suntem numeric minoritari: George Simion și Cosmin Iosub, în data de 17 mai a.c., cu care ne solidarizăm. Protestăm pe această cale împotriva unor asemenea manifestări și ne exprimăm încrederea că justiția va sancționa pe cei vinovați de asemenea fapte de profanare, de huliganism, de violență” a scris conducerea Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

După evenimentele din Decembrie 1989, s-a creat o adevărată tradiție să avem în țara noastră acțiuni de acest gen. Formațiunile politice și civice maghiare, organizațiile de toate felurile ale acestei minorități naționale au fost, și sunt uneori, stindardul unor acțiuni ce încalcă flagrant prevederile legislației românești și a celei europene. Împotriva unor asemenea fapte, atitudini și stări de lucru, FCRCHM și-a exprimat și își exprimă vehement opoziția, cerând sancționarea drastică a lor, de către instituțiile abilitate ale statului român, și condamnarea fermă de către opinia publică, instituțiile de cultură, liderii de opinie și mass- media” a scris conducerea Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Sursă: Știri-Net

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *