se elimină ora de Istorie și de Geografie
Reading Time: < 1 minute

Conform Ministrului Educației, Monica Anisie, este posibil ca în anul școlar 2021-2022, ora de geografie și cea de istorie să se contopească într-una singură: ora de Studii Sociale.

Acest anunț l-a îngrijorat în mod special pe profesorul de istorie și pe scriitorul Florinel Agafiței din Focșani, care își exprimă dezaprobarea, declarând:

„Ce te faci când, în plină bulversare socială, anumiţi oameni scot din disciplinele şcolare denumirea milenarei ştiinţe: Istoria? Şi o îngrămădesc lângă altele, numite, laolaltă, Științe Sociale?

Mai mult: ce te faci când observi cum alţii, mai puţini la număr, îşi păstrează acest drept, disciplina studiată de copiii lor numindu-se, să zicem, Istoria Minorităţilor şi Tradiţiilor acelei minorităţi? Observi cum istoria românilor se topeşte în larga aglomerare a Ştiinţelor Sociale şi te întrebi de ce… La fel te întrebi când vine vorba despre geografie, dar nu numai.”

Prin această schimbare, numărul de dascăli cu specializare în domeniul geografiei și istoriei va scădea considerabil, conform spuselor profesorului de istorie.

Florinel Agafiței a obsrvat cum, în ultima perioadă, se pune tot mai mult accentul pe nișe precum informatica, domeniul bancar și sportul în detrimentul literaturii, istoriei și geografiei.

Astfel, elevii care poate ar avea o șansă mai mare de reușită pe partea de uman decât pe cea de real sunt plasați pe locul al doilea. Deși materiile care țin de real sunt și ele importante, această concepție că un matematicean e mai important decât un artist nu ar trebui să își aibă locul într-un sistem educațional eficient.

Ministrul Educației a explicat că decizia a fost luată pentru a împuțina orele în exces petrecute la școală, însă se simte că această „ajustare” adusă sistemului de învățământ nu a fost bine gândită datorită motivelor menționate mai sus.

Sursă: evz.ro

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *