Noul ministru al Educației
Reading Time: 4 minutes

Ministrul Educației care a propus contopirea orei de Istorie cu cea de Geografie este luat la rost de proaspătul deputat social-democrat din Roman, Oana Bulai.

Inițial, Oana Bulai ar fi vrut să-i pună noului ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, o serie de întrebări în cadrul audierilor de comisie, dar datorită organizării care a fost parcă anume făcută astfel încât să nu permită reporterilor să pună suficiente întrebări, deputatului PSD nici nu i-a venit rândul să-i ia interviul.

Astfel, Oana Bulai și-a publicat oricum întrebările pe pagina de Facebook, exprimându-și în mod clar dezaprobarea cu privire la deciziile și atitudinea noului ministru, sperând că va primi un răspuns din partea lui Câmpeanu:

Azi au avut loc la Parlament audierile miniștrilor desemnați de monstruoasa coaliție PNL – USR PLUS – UDMR. Am făcut parte din comisia care a audiat viitorul ministru al educației. Din păcate, democrația când vine vorba de guvernarea CDR 2 nu contează, așa că nu am apucat să adresez mai multe întrebări viitorului ministru.

Modul în care noul CDR înțelege să respecte regulile lasă de dorit! Toate audierile miniștrilor sunt organizate pe repede înainte de PNL și USR, fără distanțare și depășind numărul de persoane admis! Fără participarea mass media pentru a asigura transparența!

Disperarea lor de a ajunge la ciolan cât mai repede este imensă! Iar acesta este doar începutul!

Dar nu e problemă, le adresez aici, iar apoi în interpelările pe care i le voi adresa.
Iată întrebările pe care doream să le adresez:

1. Cum aveți de gând să măsurați impactul pe care lipsa socializării și a cursurilor i-a afectat emoțional și psihic pe elevi și consecințele pe care acestea le vor avea asupra lor în viitor?

Adresez această întrebare pentru că sunt state care deja au început asemenea studii. Vă dau exemplul Germaniei. Este o țară preocupată de bunăstarea psihică și emoțională a copiilor săi. Socializarea este ceea ce ne definește ca oameni. Singurătatea ne transformă în roboti. Probabil că ăsta e modelul impus de la Cotroceni prin România educată.

Dar oare asta vrem? O țară de copii antisociali, de copii care să interacționeze doar prin intermediul tabletelor?

2. Cum veți gestiona propunerea de comasare a istoriei românilor cu geografia României, informație vehiculată în mass media?

Mă îngrijorează acest aspect, pentru că un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții! Asta a spus-o marele Iorga! Dvs vreți să vă bateți joc de istoria acestui neam! Mă așteptam de la USR la o asemenea propunere, de la cei care vor să trăim în grup și pentru care proprietatea privată nu ar trebui să existe.

Nu mă așteptam la așa ceva de la un reprezentant al marelui PNL, partidul înființat de Brătieni. Vă bateți joc de generațiile viitoare. Vreți sa ștergeți istoria românilor precum au șters-o, sau mai bine zis, cum au falsificat-o comuniștii.

Dle ministru, geografia se învață în școală, nu pe GPS, nu pe google maps. Este vorba de cultura generală a copiilor. Nu vă bateți joc de viitorul nostru!

3. Când veți achiziționa restul de aproximativ 600.000 de tablete pentru elevi necesare cursurilor ce sunt desfășurate exclusiv online de mai bine de 2 luni, având în vedere că până acum mai puțin de 200.000 au fost livrate preponderent către localități cu primari PNL?

Dna Turcan, dna Anisie si dl Boloș ne spun încă din luna mai că sunt bani pentru tablete! Unde sunt tabletele, unde sunt bani? Ați împrumutat România cu peste 125 de miliarde de lei, dar nu ați luat tablete pentru toti copiii. Nu ați pregătit anul școlar și ați ales să avem o generație de sacrificiu. Spuneți că vor veni bani de la UE pentru tablete. Haideți să fim serioși, știm cu toții cât durează procedurile.

De ce nu scoateți bani pentru copii din împrumuturile pe bandă rulantă făcute de dl Cîțu? Bani pentru salariile profesorilor nu, bani pentru bieții pensionari nu, bani pentru alocații nu! Nici măcar pentru tablete? V-ați bătut joc în ultimele zile înainte de începerea anului școlar spunând că e vina celor care organizează licitațiile. O minciună.

Asta face Guvernul PNL. Aruncă vina dintr-o parte în alta și nu își asumă nimic. Dați tabletele copiilor și puneți capăt discriminării!!! V-au spus asta si copiii care fac parte din Consiliul Național al Elevilor. Copiii înțeleg mai bine decât un guvern format din așa ziși specialiști ai PNL necesitatea învățământului!

4. Având în vedere faptul că veți prelua un minister care se ocupă de viitorul nostru, al tuturor, în opinia dvs care credeți că va fi modalitatea de testare? Atât elevi și studenți în ani terminali, cât și cadre didactice?

Testarea în masă este soluția despre care PSD vorbește de luni de zile!!! Școlile trebuie redeschise. Profesorii trebuie testați zilnic sau la câteva zile, la fel și elevii. Dar avem nevoie de testele rapide cu care se tot laudă guvernul PNL de luni de zile, mai exact din campanie.

Nu putem să avem teste rapide doar la Cotroceni când președintele are consultări sau când merge la DSP în vizită. Avem nevoie de testare în masă, precum Slovacia sau Austria.

5. Cum vor fi echivalate studiile din acest an? Nu considerați că se va genera o discriminare față de elevii din anii precedenți și din viitorii ani?

Modelul Franței de anul trecut a fost acela de a anula examenul de Bac. Numai la noi s-a ales varianta de a obliga copiii sa fie expuși virusului. Acum situația e mai tragică pentru că nici măcar nu pot studia cum trebuie.

V-ați gândit vreun moment cum se vor da examenele anul acesta? Cum se vor încheia mediile? NU! Ar trebui să se aplice și la noi exemplele din alte țări europene care au un sistem educațional bine pus la punct, din țări cu o istorie extrem de lungă în privința procesului de învățământ.

6. Cum credeți că învață să scrie un elev aflat în clasa pregătitoare sau clasa întâi prin intermediul orelor online?

Un elev nu poate să scrie urmărind un profesor care face pe o tabletă literele. Este nevoie de contact direct, este nevoie ca școlile să fie deschise. Ne aducem aminte cu toții cum au fost primele ore petrecute în școală.
Acestea erau doar o parte dintre întrebările pe care doream să i le adresez viitorului ministru al educației, dar noua coaliție de guvernare nu ne-a lăsat.
Poate va răspunde în scris dl ministru!

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *