când va fi pus pe piață vaccinul anti-COVID19
Reading Time: < 1 minute

Când va fi pus pe piață vaccinul anti-COVID19?

Comisia Europeană a luat pe 21 decembrie decizia de a autoriza punerea pe piață a vaccinului anti-COVID19 dezvoltat de BioNTech – Pfizer și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Primele tranșe vor fi livrate pe 26 decembrie, iar vaccinarea va începe în UE în perioada de 27-28-29 decembrie, în funcție de strategia de vaccinare a fiecărui stat.

Ca vaccinarea să poată ajuta în imunizarea organismului împotriva COVID19, va fi necesară injectarea a două doze.

Deoarece prima tranșă de 10.000 de vaccinuri care va fi livrată pe 26 decembrie nu va fi suficientă pentru întreaga populație a României, vaccinarea se va face în trei etape, conform strategiei ECDC: personalul medical și cei care lucrează în domeniul asistenței sociale, persoanele din categoriile de risc – persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cei cu boli cronice plus angajații din sectoarele esențiale non-medicale, populația generală.

Cantitatea inițială de vaccinuri va fi suplimentată pe parcursul următoarelor săptămâni sau luni, astfel încât obiectivul de a vaccina până la 60-70% din populație în 6 luni, să poată fi îndeplinit.

Efectele secundare ale vaccinării anti-COVID19 pe care unii utilizatori le-ar putea resimți, seamănă cu o gripă care ar trebui să dispară, însă, în câteva zile.

Vaccinarea împotriva Sars-cov-2, va fi gratuită și voluntară, fiind unul dintre instrumentele importante în oprirea pandemiei, alături de purtarea măștii, distanțarea socială și spălarea mâinilor.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *