Medicul Cătălin Denciu
Reading Time: < 1 minute

Prestigioasa televiziune belgiană de limba franceză, RTBF, l-a pus pe medicul Cătălin Denciu pe locul trei în topul eroilor anului 2020.

Cătălin Denciu

Acest medic român a fost de gardă pe 14 noiembrie 2020 în secția de terapie intensivă a unui spital din orașul Piatra Neamț. Când un incendiu a izbucnit în această instituție de îngrijire, medicul s-a aruncat literalmente în flăcări în încercarea de a salva cât mai multe vieți posibile.

În ciuda acestui sacrificiu, zece pacienți au murit în incendiu, iar 6 au fost răniți. Curajosul doctor a suferit arsuri de gradele II și III. A doua zi a fost transferat în Belgia, pentru a fi tratat la spitalul militar Queen Astrid, specializat în tratamentul arsurilor grave.” se arată pe site-ul RTBF.be. – notează stridiaspora.ro

Medicului erou i-a mai fost conferit de către Consiliul Local Piatra-Neamţ titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului datorită curajului și devotamentului de care a dat dovadă în încercarea sa de a salva cât mai mulți pacienți din flăcări.

Pe locul întâi, s-a aflat doctorul chinez Li Wenliang pentru depistarea noului coronavirus și pentru încercările sale de a înștiința publicul cu privire la răspândirea vertiginoasă a acestuia în China, iar pe locul al doilea, s-a aflat căpitanul englez Tom Moore care în ciuda vârstei sale înaintate de 99 de ani, a reușit să strângă 25 de milioane de lire sterline pentru spitale.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *