Iulian Bulai începe anul 2021 în forță criticând TVR-ul
Reading Time: 2 minutes

Iulian Bulai începe anul 2021 criticând TVR-ul!

Iulian Bulai, noul președinte al comisiei de cultură, arte și mass-media din Camera Deputaților, și-a manifestat clar nemulțumirea cu privire la programul canalului TVR de Revelion printr-o postare pe social-media. Politicianul a considerat programul de Revelion din acest an al TVR-ului ca fiind costisitor, de prost-gust și neproductiv.

„Ieri seară la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezența lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o producție mult mai ieftină decât producția stand up-ului plătit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm. TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta. După ce am scris cât de dezastruoasă este situația la TVR, Doina Gradea a trimis ieri un email tuturor angajaților, spunând că instituția merge atât de bine, încât are și profit: „este al treilea an consecutiv de când, împreună, închidem un an fără pierderi financiare, dimpotrivă, cu plusuri. Explicație: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, în ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii încasați din reclame, declarând acești bani drept profit. Consecința este că, an de an, în ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru că instituția a declarat profit 10% în fiecare an. Situația a făcut ca în ultimii 3 ani să avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru că Doina Gradea bravează și minte, declarând drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit.

În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private (cele care au accesat programul- n.r.) aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți. Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.” – spune, noul președinte al comisiei de cultură, arte și mass media din Camera Deputaților, în postarea sa.

Elevii nu vor reveni la școală pe 11 ianuarie! Când se vor redeschide școlile? Aflați mai multe aici!

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *