Cum vor avea loc examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat
Reading Time: < 1 minute

Cum vor avea loc examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat? Când se vor redeschide școlile? Acestea sunt întrebările la care a trebuit să răspundă ministrul Învățământului, Sorin Câmpeanu.

După spusele ministrului Învățământului, cursurile nu vor putea fi făcute în format clasic, cel puțin, până în semestrul al II-lea.

Sorin Câmpeanu a declarat pentru Antena 3 că Vom avea o ordonanță de urgență prin care să continuăm învățământul online.

În același timp, acesta își exprimă dorința de a reîncepe cursurile față în față, cât mai curând, în semestrul al II-lea, datorită pierderilor incontestabile cauzate de învățământul online.

Totuși, ministrul atrage atenția asupra faptului că trebuie să avem în vedere și situația epidemiologică menționând că important este să nu fie o creștere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus.

Câmpeanu își exprimă dorința de a organiza examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat în condiții cât mai obișnuite cu putință, deși nu promite nimic:

Am susținut importanța predictibilității. Nu poți anunța cu o lună înainte un copil care se pregătește de Evaluarea Națională sau de Bacalaureat că va da examen la alte discipline, în alt fel. De aceea ne dorim reluarea școlii în format clasic, pentru acțiuni remediale pentru a pregăti examenele naționale așa cum elevii de clasele a VIII-a și a XII-a trebuie să deruleze. Dacă nu se va putea, nu vreau să iau în considerare acest scenariu, dar dacă nu se va putea deschide în format clasic școala, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *