Trumpiștii au asediat Washington DC
Reading Time: < 1 minute

Trumpiștii au asediat Washington DC în timpul validării lui Joe Biden!

Situația politică tensionată din SUA și-a atins punctul culminant, ieri, când Capitoliul a fost invadat de susținătorii lui Trump, convinși că alegerile au fost falsificate.

Incidentul a avut loc după ce Trump le-a cerut susținătorilor lui să meargă la Capitoliu după discursul său pentru a protesta „pașnic și patriotic”, în timp ce Congresul certifică votul Colegiului Electoral.

Din nefericire, protestul pașnic s-a transformat rapid într-unul violent, autoritățile fiind copleșite.

Astfel, a fost necesară evacuarea vicepreședintelui Mike Pence din clădire, iar membrii Camerei au fost avertizați să se pregătească să se ascundă sub scaune.

Protestatorii au intrat cu forța în Capitoliu unde și-au făcut poze la birouri și au lăsat mesaje precum „We will not back down!” ( tr: Nu ne vom da bătuți!).

Clădirea Capitolilui a fost pusă în lockdown, iar orașul Washington DC a intrat în stare de asediu. Dezbaterea privind certificarea Colegiului Electoral a fost întreruptă.

În urma incidentului, 4 oameni au murit, cel puțin 14 membrii ai Poliţiei Metropolitane au fost răniţi (doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulţime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil) și, până acum, au fost arestate 52 de persoane.

Fostului președinte, Donald Trump, i-a luat mai mult de două ore până să posteze pe Twitter primul apel pentru calmarea mulțimii furioase, după ce răul fusese deja făcut.

Răspunsul a fost destul de lent, având în vedere faptul că susținătorii fostului președinte sunt cunoscuți pentru încrederea oarbă pe care o au în Trump și în ordinele sale.

Acest incident va fi amintit drept o zi neagră în istoria democrației americane.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *