meșterii blănari din Piatra Neamț
Reading Time: 2 minutes

Primarul municipiului Piatra Neamț, Adrian Carabelea, a început să descopere oamenii care au povești interesante și care fac cinste comunității lor. În Piața Centrală, vis-a-vis de Complexul Palina, a găsit pe două doamne, făcând parte din meșterii blănari din Piatra Neamț.

Doamna Margareta și doamna Elena sunt două femei pricepute și calde, iar meseria lor este una veche, dar frumoasă.

Andrei Carabelea nu a rezistat și și-a comandat un cojoc pe care a zis că îl va purta cu mândrie și cu gândul la strămoșii noștri.

„Săptămâna trecută v-am promis că voi fi mai atent la oamenii care au povești interesante și care fac cinste comunității noastre. V-am invitat să le cunoașteți pe doamnele Margareta și Elena, meșteri blănari și oameni de Piatra. Cele două doamne nu sunt doar pricepute la ce fac, sunt și atât de blânde și calde, încât știi din prima secundă că o să pleci greu de la ele și o să te întorci curând. Am povestit despre meseria lor, prea puțin apreciată și căutată de generațiile noastre, despre provocările unei nișe erodată de îndepărtarea de la valorile tradiționale. Mărturisesc ca nu am rezistat și am comandat un cojoc tradițional, pe care o să îl port cu mândrie și cu gândul la strămoșii noștri.”, mărturisește primarul.

„Și pentru că o asemenea meserie se bazează pe atenția la cele mai mici detalii, doamnele mi-au luat toate măsurătorile în doar câteva minute. Am plecat încărcat de energia molipsitoare a celor două doamne și cu un sentiment de bucurie ca pot să contribui la păstrarea unor valori puternice ca Piatra. Vă încurajez să mergeți la doamnele Margareta și Elena, le găsiți în Piața Centrală, vizavi de Complexul Palina. Să mergeți cu copiii, să le arătați ce moștenire frumoasă are orașul nostru. Nu uitați că suntem înconjurați de oameni minunați, speciali, de povești nespuse și nescrise, de valori care riscă să dispară, în nebunia vremurilor pe care le trăim. Nu uitați să fiți recunoscători că am trăit miracolul capitalismului, dar să fiți și conștienți că unele meserii sau tradiții nu trebuie să dispară doar pentru că vin din alte epoci. Voi continua să caut oameni de Piatra și vă mulțumesc tuturor pentru ideile din postarea anterioară. Om cu om, idee cu idee, vom reda strălucirea Pietrei prin oamenii minunați care stau la baza comunității noastre.”, a mai scris primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

Vă îndemnăm și pe dumneavoastră să le vizitați și poate să vă comandați o piesă vestimentară tradițională.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *