incendiu-UPB
Reading Time: 2 minutes

Un incendiu la Universitatea Politehnica din București (UPB) s-a produs în după-amiaza zilei de 16 februarie a.c., într-una din clădirile Rectoratului, informația fiind confirmată ulterior de către Mihnea Costoiu, rectorul Universității.

Conform comunicatului oficial transmis de către instituție, ,,incendiul a fost provocat de un echipament aflat la subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără a avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.”

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat pentru edupedu.ro faptul că ,,o instalație, un echipament de încălzire s-a suprasolicitat și a luat foc. Era foarte mult fum. […] Studenții nu sunt la cursuri după cum știți, am evacuat tot”.

Rectorul a mai specificat faptul că nu există victime în urma incendiului produs, iar pagubele materiale sunt reprezentate de echipamentul respectiv care a ars în incendiu.

Pompierii au fost solicitați la apelul de urgență 112 și au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale, iar incendiul a fost lichidat în scurt timp.

Conform aceluiași comunicat transmis de către instituție, ,,incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanșării sistemelor de detecție”, iar ,,personalul aflat în clădire, la momentul producerii incendiului, a fost evacuat de urgență, conform procedurilor standard în astfel de situații”.

Universitatea Politehnica București este una dintre cele mai mari universități din România, în această perioadă fiind vacanța universitară semestrială.

Comunicatul integral al instituției:

Precizări referitoare la incendiul izbucnit în după amiaza zilei de 16.02.2021 într-una dintre clădirile Universității Politehnica din București (UPB) situată în campusul universitar din Splaiul Independenței nr. 313.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.

Incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanșării sistemelor de detecție și avertizare la incendiu și la fața locului s-a deplasat un număr de peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit imediat. Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat și incendiul a fost stins în scurt timp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire, la momentul producerii incidentului, a fost evacuat de urgență, conform procedurilor standard în astfel de situații. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Universitatea Politehnica din București mulțumește ISU București și membrilor echipajelor de intervenție pentru profesionalism, rapiditate și implicare.

Sursa foto: edupedu.ro

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *