Reading Time: 2 minutes

Un nou proiect pentru municipiul Piatra-Neamț este pe cale să înceapă. Trei noi zone de agrement se vor realiza în cartierele Pietricica, Speranța și Văleni.

Imediat ce condițiile meteo vor fi mai favorabile vor începe lucrările.

În anul 2022 se preconizează că lucrările vor fi finalizate.

Zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii, zonă de fitness pentru adulți sunt câteva obiective propuse pentru acele terenuri.

 

„În Municipiul Piatra-Neamț se vor amenaja prin proiecte cu finanțare externă trei grădini publice cu spații recreative pentru copii și adulți în cartierele menționate. Parcurile vor oferi condiții pentru mișcare în aer liber, joacă și recreere. În plus, prin aceste proiecte vor fi valorificate terenurile aflate în prezent în stare de degradare, astfel încât să se asigure îmbunătățirea factorilor de mediu, a aspectului zonei și a condițiilor de viață pentru localnici.

La grădina publică din cartierul Pietricica lucrările vor începe imediat ce condițiile meteo o vor permite. Obiectivul va fi realizat pe Str. Valea Albă, pe o suprafață de 5390 mp. Cea mai mare parte a terenului va fi păstrată ca spațiu verde, dar se vor asigura și zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii, zonă de fitness pentru adulți. Parcul amenajat cu mobilier urban va beneficia de un scuar, o fântână arteziană si o zonă împrejmuită dedicată animalelor de companie, cu dotări specifice.

În parc va fi asigurat WI-FI gratuit și supraveghere video permanentă, iar accesul publicului va fi nelimitat. Totodată, proiectul creează condiții facile și pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Termenul de finalizare a proiectului este în primăvara anului 2022.
Imaginile au caracter ilustrativ.”, se arată o postare pe facebook a Municipiului Piatra-Neamț.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *