Reading Time: 2 minutes

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din Capitală susține că a fost bătut și strâns de gât, până la pierderea cunoștinței, joi seară, de către polițiști și jandarmi.

Tânărul a fost ridicat din Centrul Vechi al Capitalei pe motiv că nu poartă mască, iar în urma unei discuții în contradictoriu, acesta ar fi fost încătușat și urcat în mașină pentru a fi dus la sediul Secției 10 de Poliție. În drum spre Secție, tânărului  i-ar fi fost aplicate mai multe lovituri și ar fi fost strâns de gât până la pierderea cunoștinței din lipsă de oxigen. Polițiștii au apelat serviciile 112 pentru a cere o ambulanță. 

Valentin Radu, în vârstă de 21 de ani, se afla joi seară în Centrul Vechi al Capitalei spre orele 23:00 și se îndrepta în direcția stației de taxiuri cu un pahar în mână. Tânărul s-a întâlnit cu un echipaj format din doi polițiști, o femeie, un bărbat și alți doi jandarmi care l-au atenționat pe tânăr că nu poartă masca de protecție. Conform GÂNDUL.RO, tânărul ar fi răspuns că „încă mai bea” și de aceea nu poate să poarte masca pentru moment. În acel moment, unul dintre polițiști i-ar fi cerut tânărului cartea de identitate, iar discuția a degenerat, tânărul ar fi răspuns că îi prezintă actul de identitate numai dacă și polițistul se legitimează.

Polițiștii și jandarmii l-au încătușat pe Valentin Radu pentru a-l duce la sediul Secției 10. Conform GÂNDUL.RO, acest tânăr bătut a declarat că i-au fost legate mâinile la spate, iar cătușele strânse la maxim, după care a fost urcat în spate, iar în acel moment a sesizat faptul că polițistul, despre care ar fi înțeles că îl cheamă „Andrei”, ar fi oprit camera de pe uniformă, iar după aceea s-a urcat la volan.

Am fost așezat în spate, între un jandarm și doamna polițist. După ce mașina s-a deplasat câteva zeci de metri, acest Andrei a redus viteza aproape de tot, s-a răsucit spre mine și a început să mă lovească atât cu palma cât și cu pumnul. Pentru că mă feream, jandarmul de lângă mine mi-a prins gâtul în cravașă ca să nu mă mișc, iar femeia, încurajată de colegii ei, m-a lovit cu palmele și cu pumnii”, a declarat Valentin Radu pentru GÂNDUL.RO.

Tânărul s-a trezit la spital

Tânărul a declarat că simțea că se sufocă, moment în care ar fi rugat polițistul să se oprească. Polițistul l-a ignorat și a continuat să îl sugrume, până când acesta a leșinat.

Acesta ar fi fost transportat la sediul Secției 10, iar polițiștii au chemat ambulanța SMURD.

„Paramedicii îmi dădeau palme și mă tot întrebau dacă îi aud. Nu simțeam nimic și auzeam foarte slab. Apoi am leșinat din nou și m-am trezit pe o targă, la Spitalul Sf. Pantelimon, unde am rămas internat până dimineață.

Valentin Radu a declarat că va depune o plângere la Parchetul Militar. Acesta a apelat la un avocat și s-a adresat INML-ului pentru a obține un certificat medico-legal.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *