Reading Time: 2 minutes

Februarie luna iubirii, sau luna relațiilor pe interes?

Alergați după cadouri scumpe, după buchete uriașe de flori, brățări și ceasuri de la Cartier, haine de la Chanel sau Guess, ursuleți enormi, dar uitați să iubiți.

IUBIREA ar trebui să fie cel mai frumos cadou de Dragobete!

Dar din păcate în 2021 se pune preț pe obiecte. Abia astepți să vadă prietenele tale noul tău parfum Victoria’s Secret, așa-i? Iar tu masculule abia astepți să te lauzi pe facebook ce brățară de la Pandora mișto i-ai cumpărat iubitei, nu?

Dar de iubit când? IUBIREA se arată în fiecare zi, nu doar de Dragobete.

DRAGOBETELE, ce o fi însemnând? Știi oare? Sau ai impresia că e doar despre cadouri și sex?

Dragobetele defapt este o sărbătoare populară celebrată de români.

Pe vremuri, de foarte mulți ani, pe data de 24 februarie se sărbătoarea „Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, care în limba slavă înseamnă Glavo-Obretenia.

Românii, inventivi de când se știu, au adaptat această sărbătoare, apărând sub diverse denumiri, de exemplu: „Vobritenia”, „Rogobete”, „Bragobete”, „Bragovete”. Mai târziu în zonele de sud și sud-estul României a apărut Dragobete.

Numele de Dragobete se mai asociază și cu un personaj din mitologia populară românească.

 „zeu tânăr al Panteonului autohton cu dată fixă de celebrare în același sat, dar variabilă de la zonă la zonă (…), patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești”.

Se zice că în această zi, pe 24 februarie, toate păsările și animalele se împerechează.

„Unii tineri, în Ziua de Dragobete, își crestau brațul în formă de cruce, după care își suprapuneau tăieturile, devenind astfel frați, și, respectiv, surori de cruce. Se luau de frați și de surori și fără ritualul de crestare a brațelor, doar prin îmbrățișări, sărutări frățești și jurământ de ajutor reciproc. Cei ce se înfrățeau sau se luau surori de cruce făceau un ospăț pentru prieteni”, a afirmat Simion Florea Marian.

Iubiți-vă în fiecare zi, că e 14 februarie, că e 24 februarie, că e 15 iunie. IUBIȚI-VĂ și cumpărați-vă cadouri cu orice ocazie, nu doar de sărbători și zile onomastice.

Știu fetelor că vă doriți lucruri scumpe, lux, mașini puternice, bărbați cu mușchi, dar sper să nu vă dezamăgesc spunându-vă că aceste lucruri nu țin o viață întreagă și din cauza lor „îmbătrâniți” mai repede.

Dacă încă nu ați cumpărat un cadou pentru iubit/ă eu zic nici să nu îl mai cumpărați, iar în schimb oferiți iubirea voastră.

Nu se poate compara cu nici cel mai scump lucru din lumea asta.

Iubiți-vă azi, mâine, dar și poimâine!

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *