bancomat
Reading Time: < 1 minute

În viitorul apropiat, pensionarii nu vor mai primi banii fizic de la poștași, ci vor putea ridica banii de la bancomat.

Potrivit lui Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, pensiile nu vor mai fi distribuite în modul tradițional din casă în casă, iar această schimbare ar ajuta instituția de stat să supraviețuiască.

Planul Poștei Române este de a dota zonele rurale și așezările urbane mici cu bancomate. Acest plan urmărește modernizarea activității pentru a rămâne o piesă importantă pe piață.

Pensiile nu vor mai fi distribuite în mod fizic în viitorul apropiat

Modul de distribuire al pensiilor va suferi schimbări importante în viitor, conform interviului profit.ro cu Grigorescu. „Suntem conștienți că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu și de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supraviețuiri reale a Poștei Române, să rămână un jucător important pe această piață”, a declarat acesta,

Cum vor încasa banii pensionarii, conform planului prevăzut?

Instituția plănuiește dotarea localităților rurale și urbane mici cu POS-uri, bancomate și chiar și servicii financiare în interiorul oficiilor poștale.

Grigorescu a mai declarat:  „Ce am făcut din această perspectivă? Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poștei Române să doteze localitățile rurale și mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poștale. Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani.

Vorbim și de constituirea de conturi poștale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare. Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar și în sprijinul companiei, în supraviețuirea și reconstruirea acestei companii în viitor”.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *