Reading Time: 2 minutes

 

Comportamente prosociale și norme de conduită pentru tinerii aflați în risc de abandon școlar și familial- o activitate cu scop educativ care vine în sprijinul tinerilor.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 11- 16 ani din cadrul Centrului de sprijin și asistență de specialitate au participat în data de 22.03.2021 la o activitate de grup privind însușirea comportamentelor prosociale și a normelor de conduită.

Ca metodă de lucru s-a folosit jocul, discuția liberă, nestructurată, brainstorming-ul, exemplificarea, asocierea unor situații date și emoții, metafora terapeutică.

Activitatea s-a desfășurat într-o notă antrenantă, participativă, pozitivă, plăcută, cu efecte pozitive asupra învățării, a îmbunătățirii generale a stării de spirit, a percepției colective asupra grupului.

Copiii au fost foarte receptivi și comunicativi, dornici să înțeleagă comportamentul celorlalți, în special al celor mai energici și impulsivi, și-au însușit strategiile prezentate de negociere a conflictelor, au început să aibă comportamente de într-ajutorare, dând dovadă de toleranță, acceptare, empatie.

Centrul de sprijin și asistență de specialitate beneficiază de o finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, în cadrul proiectului „Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, cod SMIS 129792. Acest proiect urmărește creșterea accesului la servicii integrate comunitare, accesibile, durabile și de înaltă calitate, pentru 210 copii aflați în risc de separare familială și abandon școlar, care cuprind servicii sociale de interes general, asistență medicală primară și educaționale, au transmis cei de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț.

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.