Reading Time: < 1 minutes

 Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Suceava a fost găsită vinovată de către magistrații Judecătoriei Suceava, instituția fiind acuzată de ucidere din culpă în dosarul privind un accident rutier petrecut în anul 2015, potrivit Monitorul de Suceava

 În luna decembrie 2015 a avut loc un accident rutiercare a cauzat decesul unei persoane în vârstă de 47 de aniEvenimentul a avut loc pe raza localității Verești, pe DJ 290, iar în interiorul autovehicului se aflau trei adulți și doi minori. La momentul respectiv s-a constatat  șoferul consumase băuturi alcooliceavând apoximativ 1,35 g% alcool pur în sânge, iar pe fondul vitezei acesta a pierdut controlul volanului într-o curbă ce a dus la coleziunea cu un arbor aflat pe marginea drumului. 

Anchetatorii au stabilit  locul unde accidentul s-a produs nu era semnalizat corespunzător, semnele destinate atenționării unei curbe deosebit de periculoase neexistând. Copacul aflat în apropierea zonei drumului trebuia înlăturat de angajații DJDP, pe motivul că poziția acestuia atingea limita legală, iar zona de siguranță nu a fost asigurată. 

  Prin pronunțarea dată de judecători, DJDP va trebui  plătească o amendă penală în valoare de 125.000 lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la apel în termenul legal. 

 Șoferul a fost condamant la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și pentru ucidere din culpă. Pedeapsa însă s-a suspendat condiționat pe durata unui termen de încercare de trei ani.   

Distribuie acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.